Bijgebouwen

Bijgebouwen Wanneer u de samenwerking met ons aangaat, kiest u voor een professionele uitvoering van uw werken. Wij zorgen voor zowel de kleine ingrepen als de grote structurele werken. Dat kan gaan van het afbreken of plaatsen van een tuinmuur, bijgebouw tot een volledig huis. Algemene metselwerken zijn dan ook onze specialiteit. Verder voorzien wij ook een deskundige afwerking, denk maar aan de voegwerken, zodat u meteen van een mooi eindresultaat kan genieten. Wilt u uw ruwbouw laten uitvoeren? Of zoekt u een professional voor het metsen van de façade van uw woning/bijgebouw? Ook dan kan u steeds bij ons terecht. Een bijgebouw vormt een volwaardige extra ruimte in uw tuin. U kan deze ruimte gebruiken als poolhouse, tuinkantoor of luxueus gastenverblijf, maar ook als opslagplaats voor tuinmeubelen of tuingereedschap. Of wilt u graag een carport laten bouwen die naadloos aansluit op de stijl van uw woning? Ook dat kan MBT GROUP realiseert uw droomproject.

Bijgebouw vergunning 2021 Wanneer je een tuinhuis, garage, serre of carport wilt plaatsen dan heb je hiervoor niet noodzakelijk een stedenbouwkundige vergunning nodig. In sommige gevallen volstaat het om de werken van het bijgebouw te melden, al moet dat ook niet voor alle soorten bijgebouwen.
Regelgeving voor losstaande bijgebouwen Als je carport, garage of tuinhuis voldoet aan volgende voorwaarden, dan hoef je niks te doen. Een vergunning is in dat geval overbodig, net zoals het melden ervan. Totale oppervlakte: Losstaande bijgebouwen mogen niet groter zijn dan 40m². Indien je dus reeds een ander losstaand bijgebouw hebt, dan moet je de oppervlakte hiervan meetellen bij de eis van 40m². Hoogte: Het bijgebouw mag niet hoger zijn dan 3.5 meter en mag zich niet verder dan 30 meter van de woning bevinden. Afstand perceelsgrens: Indien het gebouw in de zijtuin wordt geplaatst, moet het 3 meter vanaf de perceelgrens blijven. In de achtertuin is dit 1 meter. Het mag eventueel ook tegen een bestaande scheidingsmuur worden geplaatst zolang je de muur maar niet wijzigt.